http://maps.google.fi/maps?f=d&ie=UTF8&ll=25.000994,102.741394&spn=0.521489,0.914612&t=h&z=10&om=1 . Jos linkki ei kahdessa osassa toimi, niin kopioi se kokonaan ylos nettiosoitekoloon.
Kartan vasemman reunan plussasta saa kuvan lahemmas maata ja miinuksesta kauemmas.
Olemme siis vuorten keskella 1900 metrin korkeudessa ja noin Kuwaitin korkeusasteilla. Jarvea emme ole viela nahneet, se on kovin saastunut kuulemma. Olemme ilmeisesti vuorten valissa niin, ettei ilma oikein liiku, ja taalla on huono ilma. Tai osuutensa on varmaan sillakin, mita kaikkea taalla poltetaan, miten paljon autoja on viidella miljoonalla ihmisella, minkalaista niiden polttoaine on, ja miten paastoja puhdistetaan.
Joka tapauksessa olisi hauska paasta taalta valilla vahan maaseudulle.
Joka tapauksessa olisi hauska paasta taalta valilla vahan maaseudulle.
Eilen olimme Tian Yaon ateljeella tekemassa kiinalaisia pelmeeneja, dumplings englanniksi, kiinaksi jotain vaikeaa.
Mutta itse ruokalaji koostuu naista pelmeenintapaisista ja vakevasta kastikkeesta, jota meille ja ruotsalaisille vieraille laimennettiin kiinalaisten mielesta aivan mauttomaksi, vaikka se meidan suita polttikin. Ilmalle ei voinut antaa lienta ollenkaan, eika han muutenkaan syonyt niita kaaroja yhtaan, varmaan johtui sipseista ja muffinseista, joita ruokaa tehdessa oli tarjoiltu.
Niita pelmeeneita dipattiin siihen
tuliliemeen. Tuliliemi tuntui olevan se paajuttu, Tian Yao nautti siita kovasti, vaikka vetikin
ilmaa sisaan hampaiden valista ja hikoili naamasta.
Tassa on Tian Yao kuorimassa Ilmalle sifkoja, auringonkukansiemenia. Han tulee erinomaisesti Ilman kanssa toimeen ja on ylpea siita, mita on onnistunut opettamaan talle kiinaksi.
Ilma herattaa taalla muutenkin kovasti huomiota, mihin meneekin. Nukkukavelylla nukahtaminen voi olla vaikeaa, kun joku tulee aina juttelemaan ja haluaa leikkia hanen kanssaan (aikuiset).
Jalkihuomautus:
Kiinastahan ne niinkutsutut pelmeenit ovat kuulemma alunperin, kulkeutuneet venalaisillekin pelmeeneiksi. Virossa niita saa venalaisten tekemina pakasteina, lammitetaan kiehuvassa vedessa kunnes nousevat pintaan ja pannaan smetanaa paalle, hyvaa. Taalla Kiinassa ovat ehka vahan teravamman makuisia ilman mausteliemiakin.