lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Varma källor

Pictures on this story are taken by Jonas Böttern or me.

Igår åkte vi buss till An ning, en liten kurortstad 40 minuter från Kunming. Luo Feis familj, Ilma och jag, den nye svensken Jonas som bor med oss, plus Luo Feis vänner. Vädret var underbart med sol men inte för varmt, och vi åkte till ett ställe med gula rapsfältar dit även många andra familjer hade kommit för att promenera bland blommorna. Det fanns stigar just för att folk ska komma just hit för att promenera bland de gula blommorna med sina fina parasoller och fota varandra. Det såg faktiskt ganska fint ut med det starka gula och de skimrande ljusblåa och lila och andra parasollerna. Det är fint här för kvinnorna att ha en skimrande spetsparasoll som man skyddar sitt ansikte med mot solen. Om man inte har den så kan man hålla tex en bok eller liknande objekt mellan ansiktet och solen.
Alltså det finns fina ställen i naturen där det inte finns folk. Men då folk ska komma ut och njuta av naturen åker alla till de vissa ställena. De tomma ställena ser jag från bussfönstret på vägen till det rätta stället. Och jag ser branta skogiga berg som måste vara ganska tomma av människor.
Transporten var privata bilar som kommer dit för att köra stadsfolk runt och få betalt. Det fanns matsäljare, hästar som man kunde rida med och annat för sådana som oss. Ilma red tre gånger runt och till slut såg hon ut som om hon skulle kunna somna där så hämtade jag henne bort. Och Lidiya också somnade, medan hon red!
Här är bilder på Lidiyas blog.
Det var så mycket folk på denna soliga lördag att vi måste vänta länge innan vi kom in i restaurangen. Till de varma källorna som de hade tänkt orkade vi inte köa, inte till de nästa heller, men vi hittade ett ställe till slut som inte var så fin och Ilma och jag badade ute i barnbassängen som var nästan tom. Solen sken och det var jätte roligt.

Ei kommentteja: