sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Joulustressia Kiinassa, onko sita?

Eihan taalla joulua kovinkaan ole, muuten kuin muovijoulukuusia kauppojen ovilla. Mutta kylla stressin voi saada, jos aikoo viettaa jouluaaton ruotsalaisten kanssa. Minun piti vieda jotain suomalaista, ja olen kayttanyt taman paivan luumujen jms. kivettomiksi putsaamiseen! Jos olisin tiennyt, etta se on semmoinen vaiva, olisin heti miettinyt vain jotain valmiina ostettavaa, niin kuin vain jotain kiinalaista. Ilma piirsi jo poytaan, mattoon ja seinaan, kun olisi halunnut menna ulos. Ja paivaunista tuli pelkkaa pelleilya.
Onneksi on sentaan Pink Floydin lehmalevy. Pink Floyd tuntuu tekevan mista tahansa paivasta sunnuntain, miksei sitten yhdesta kamalimmasta sunnuntaista.
Luulen, etta yksi jos toinenkin ruotsalainen nakee tanaan kurjaa vaivaa saadakseen valmistettua jotain ruotsalaista jouluruokaa. Ei ole uuneja, ei voita, ei kermaa, ei paistovuokia, ei leivinpaperia, ei sauvasekoitinta, ei ole kotona paljon muutakaan, niin kuin jauhoja tai muuta mika omassa kodissa olisi olemassa. Ja mita kaupassa on, se on epaselvaa myos siksi, etta pakettien sisaltoa voi suurimmaksi osaksi arvailla kuvien perusteella, seka ulkonaon, jos itse aine on nakyvissa.
Jouluruoan lisaksi jokaisen on tuotava yksi joululahja, jotka sitten jaetaan uudestaan leikin kera. Minun siis on keksittava kaksi lahjaa, minulta ja Ilmalta. Ja hameenkin jouduin ompelemaan, kun ei ollut kuin yksi ohut risa kesamekko mukana Australiaa varten. Hameesta viela vuori puuttuu, kun on putsattava niita hedelmia ja keitettava marmeladia.
Valilla kevennan mieltani tahan. Kuitenkin toivon kaikille hyvaa joulua! Erru kopioi minulle taman hyvan ohjeen jostain:
Jos alkaa ahrista, ota vinkist vaari:Ripottel kardemummaa uunipellil ja lait pelli vartiks uunii 75 astesse.Ja sit viäl! Kastel vanha villasukka Toluhu ja heit sukka soffa al.Istu ja nauti elämäst ilma joulustressii : Talo tuaksu tuarelt pullalt ja juur siivotult.

Ei kommentteja: