tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Kaksi kuukautta taalla

Tanaan olemme olleet kaksi kuukautta taalla. Farfarilta ja farmorilta tuli paketti jossa oli tonttuja! Kelasta tuli aiemman paatoksen peruutus: minulle ei voikaan maksaa asumistukea silta ajalta, kun olemme taalla, ja jo maksetut peritaan takaisin.
Ja tanaan paasin vihdoin ensimmaiselle vierailulle paikallisten taiteilijoiden ateljeihin, isomman porukan kanssa. Se johtui ilmeisesti siita, etta Nordican (se organisaatio jonka vieraana taalla olen) perustaja Anna Mellergard tuli Ruotsista kaymaan, ja ihmettelee, miten residenssitaiteilijaparat on jatetty kokottamaan omiin ateljeihinsa. Luvassa on toivottavasti muutakin parannusta. Totta puhuen taalla taytyy itse kysya ja pyytaa ja uudestaan pyytaa jos haluaa jotain. Olisin minakin ollut kiinnostunut niista vahemmistokylista, mutta mutta... Eta on kiireinen ja kiinalaiset tuppaavat unohtamaan. Kadotan aika nopeasti innon kysya mitaan jos tuntuu ettei ketaan kiinnosta. Sita paitsi nyt pitaisi vain tehda nayttelya eika matkustella.
Etan perhe alkoi kuitenkin jarjestaa matkaa Vietnamin lahelle, missa on niita tyypillisia kiinalaisia pengerrettyja riisipeltoja. On se varmaan kaunista ja taytyyhan meidan lahtea jos joku kerran jarjestaa, mutta oikeastaan olisin kiinnostunut painvastaisesta suunnasta, luoteesta. Sekin matka on juuri ennen nayttelya, koska Etan tytar on juuri silloin taalla kaymassa.
Ilma tuli tanaan ilman minua kotiin, Jenniferin kanssa joka tyoskentelee paivakodissa (hanella on oikeakin nimi mutten muista). Han oli Ilman kanssa kolme tuntia ennen kuin mina tulin kotiin. Maksan kuusi ruotsin kruunua tunnissa, etta osaisitte arvioida, siis kuusi yuania. Yksi syista, miksi tulin juuri Kiinaan - paivakoti maksaa kuussa 350 yuania eli ruotsin kruunua. Eta ehdotti tata jarjestelya, jotta saisin nayttelyn tehtya ja paasisimme kenties viela tuolle kolmen paivan matkallekin. Ajattelin, etta Ilma ehka kestaisi kolme tallaista paivaa viikossa, nyt ennen nayttelya.

Ei kommentteja: