perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Liu Lifen ja Yu Lan

Tassa on Liu Lifenin toita. Lintuja hanella on paljon, tallaisia kurkia.
Tassa Liu Lifen tekee itseaan kasittelevista lehtijutuista arkistoa. Han hakee opettajan kokopaivavirkaa Yunnanin Taideyliopistosta, jossa han nyt on tuntiopettajana. Han on tyoskennellyt Nordicassa, muttei haluaisi enaa olla siella, ja tarvitsee muuta tyota. Tayspaivapalkkainen opettaja taalla tarkoittaa sita, etta antaa opetusta aamupaivisin, ja siita eteenpain paiva on vapaa. Palkka vain juoksee. Se on minusta nerokasta taideyliopistossa, siten opettajan on helppo jatkaa oman taiteen tekoa. Yunnanin taideyliopistossa on kaikki, kuvataide, musiikki, teatteri. Yhteisilla luennoilla opiskelijat sekoittuvat ja tutustuvat toisiinsa. Tama Lifenin ateljee on samassa talossa kuin minun ateljeeni.
Lifen tekee myos tallaisia kynttila- ym lamppuja. Han tekee myos mm. perinteisia kiinalaisia kenkia, suunnittelee vaatteita ja jarjestaa luovan tyon markkinoita ym.
Tallaisen kukkivan ihanan puun huomasin tanaan Nordican lahella. Lifenin mukaan sellaisia on paljon Malmossa Etela-Ruotsissa. Ne ovat alkaneet juuri kukkia taalla, nyt taalla alkaa olla kevat! Puun nimi on kiinaksi Yu Lan, muulla kielella en tieda.
Tajusin juuri, etta taalla on melkein aina juuri lempisaani: ilma on viilea mutta aurinko lammittaa. Taalla se lammittaa kylla ihan erilailla kuin Suomen syksyssa, polttavammin. Auringossa on kuuma ja esim. ruokalan varjossa on kylma. Pidan kuitenkin aina villavaatteita, vaikka valilla tuleekin hiki. Tana vuonna tosin on kuulemma paljon lampimampi kuin viime vuonna tahan aikaan, kun ihmisia jaatyi kuoliaaksi.
Kuravehkeet raahasimme kylla turhaan mukaan.

Ei kommentteja: