perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Svensk angel, lokala konstnarer

En mycket praktisk angel som kom hit och ordnar ett och annat sa fort som mojligt for hon har inte sa lang tid pa sig. Hon heter Anna Mellergard och hon har grundat Nordica. Hon fixar ljus till min atelje, hon andrade belysningen vid entreen pa sjalva Nordica. Hon har bott har och hon fixar saker sjalv eller ber sina barn gora det, for hon vet att det annars kanske inte sker nanting. Hennes barn heter Rebecka och Josef! Ja hon fixade ju oss till de lokala konstnarernas ateljeer ocksa har om dan.

Bilder fran ateljeerna:













Den har typen tog oss emot. Det fanns nagra ateljeer pa en bilfabriks omrade. Fabriken funtionerar fortfarande, men den hade nagra rum over. Till hoger pa bilden fanns det folk som malade bussdelar. De har konstnarerna ar ganska framgangsrika och har ofta bil for att aka hit till utkanten av staden. De har nat galleri kanske i Shanghai som saljer deras verk. Kinesisk konst ar sa populart i vastra varlden nufortiden att det finns en del formogna konstnarer i Kina.
Den lokala Keith Harring.


Den lokala Francis Bacon.


Den lokala Giacometti.


En som malar sina fingeravtryck i olika stallen.
Och den har malar manniskor av glas.
Den har var den forsta som flyttade till fabriksomradet ett ar sedan. Hans malning bakom gillade Anna som tyckte den foljer det traditionella kinesiska landskapsmaleriet som da bara var med ink och olika graa nyanser.
Kolla hans atelje
och dess viloplats med farpalsar!
Hans penselhallare. Jag tror hans far malade ocksa, han hade aldre malningar pa vaggen.
Hade vi ocksa sadana utsikter fran ateljefonstret i Helsingfors.
De har gillade jag. De var gjorda av honom som motte oss och som syns till vanster pa spegelbilden.
Om olika bilmarken.

Ei kommentteja: